Pijete rádi kefír nebo podmáslí?

Mám pro Vás tip, jak si kefír vytvořit doma, lahodný a bez chemikálií za minimální náklady. Ptáte se, jak je to možné? No přeci s Tibetskou houbou!

Co k tomu potřebujete?

Stačí Vám jen sehnat Tibetskou houbu, denně cca 1/4 litru mléka a plastové sítko. Databázi lidí, kteří nabízejí (nejen) Tibetskou houbu najdete zde: http://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-kombucha-tibi-krystaly.html.

Blahodárné účinky

Nápoj z houby má velmi mnoho pozitivních účinků, z těch nejzásadnějších bych zmínila, že je schopen pročistit zažívací trakt a odkyselit organismus. Pročištěním se našim zaneseným střevům uleví a v našich tělech se vytvoří zdravé prostředí odolné vůči nemocem. Proto se kefír z houby doporučuje pít nejen při obtížích, nýbrž právě jako prevence.

Postup pěstování a užívání

Tibetská houba nemá přijít do styku s kovem, pěstujte ji tedy v plastové či skleněné nádobě. Nalijte cca 1/4 litru mléka na asi dvě polévkové lžíce hub a překryjte nádobu např. papírovým kapesníkem. Z vlastní zkušenosti doporučuji kvalitní mléko, dost se od toho odvíjí chuť vytvořeného kefíru. Houba vytvoří kefír do 24 hodin. Takže na druhý den se již můžete radovat z kefíru :-).

Pít se doporučuje po dobu 20 dní, poté si dát na 10 dní pauzu. Po celou dobu samozřejmě nezapomínejte houbičkám dávat mléko, aby vám neuhynuly.

Některé prameny tvrdí pít ráno nalačno, jiné zase večer a poté již nic nejíst. Za sebe si troufám říct, že je to úplně jedno. Jestli však někdo kefír tolik nemusí, tak je vždy lehčí pít jej až večer a ne po ránu, tedy na lačný žaludek.